Gyártók Májusban felpörög a Volkswagen emdeni gyára

Májusban felpörög a Volkswagen emdeni gyára

autopro.hu/P.B. | 2022.04.06 08:18

Májusban felpörög a Volkswagen emdeni gyára

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Csoport emdeni gyára hamarosan teljesen áttér az elektromos üzemre. A sorozatgyártás az ID.4 SUV-val kezdődik meg, de később a Passat elektromos utódját is itt fogják gyártani.

Hirdetés

A Volkswagen májusban szeretné megkezdeni az elektromos kompakt SUV, az ID.4 sorozatgyártását az emdeni gyárban. Az autógyártó ezt azután jelentette be, hogy a múlt hét végén a kikötővárosban meglátogatta a telephelyet a VW márkafőnöke, Ralf Brandstätter és az általános üzemi tanács elnöke, Daniela Cavallo.

Az új modell összeszerelésével az emdeni gyár áttér az elektromobilitásra. Zwickau után Emden lesz a második helyszín Németországban, ahol a modellt gyártják majd.

Fontos szerep a konszernen belül

Az elektromos járművek gyártására való átállással Emden kiemelt szerepet kap a Volkswagen Csoporton belül. A tervek szerint a konszern növelni fogja a gyártási kapacitást a helyszínen, hogy kielégítse az elektromos járművek iránti nagy keresletet.

Saját bevallása szerint a wolfsburgi OEM egymilliárd eurót fektet be annak érdekében, hogy Emdent 2024-ig tisztán elektromos gyárrá alakítsák át. Az ID.4 mellett 2023-tól az Aero, a Passat elektromos utódja is ebben a gyárban készül majd – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink