Gyártók Lítiumion akkukkal spórolna a Renault

Lítiumion akkukkal spórolna a Renault

autopro.hu/V.M. | 2021.11.11 06:18

Lítiumion akkukkal spórolna a Renault

Fotó: Renault Group Media

A francia autógyártó a fejlesztési költségeit és autói árát a lítiumion akkumulátorok további használatával tartaná lent, míg más márkák egyre többet fektetnek az alternatív szilárdtest telepekbe.

Hirdetés

Luca de Meo, a Renault vezérigazgatója nemrég a tisztán elektromos Renault Mégane E-Tech Electric első nyilvános tesztvezetésén az Autocar brit szaklap kérdésére válaszolva elmondta, hogy a nagy költséggel kifejlesztett „lítiumion akkumulátorok maradni fognak.”

De Meo továbbá kifejtette: „Természetesen az fantasztikus, ha szilárdtest akkumulátorokat egy Formula 1-es autóban vagy egy rakétában használni tudunk, de üzleti szempontok szerint nézve a lítiumionos technológia még sokáig velünk lesz.”

Új mércét állítana fel a Renault

A Renault, de Meo vezetése alatt azt a célt tűzte ki, hogy új mércét állítson fel az elérhető árú elektromos autók piacán. Ezt szolgálja az akkumulátoros elektromos Dacia Spring Electric, valamint a Renault 4 és 5 típusok modern, tisztán elektromos reinkarnációi is, amik 2024-től lesznek kaphatóak.

Az éppen átfogó átstrukturáláson áteső Renault 2025-re akarja egy szintre hozni a belső égésű motoros és tisztán elektromos autók árait. Ehhez azonban nem lesz elég a lítiumion akkuk fokozatosan csökkenő árára hagyatkozni.

Mint ahogy arra pedig Gilles Le Borgne, a Renault fejlesztésért felelős ügyvezető alelnöke rámutatott, ennek elérése „holisztikus megközelítést kíván” – utalva a platformok és alkatrészek modellek közti megosztására.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink