Gyártók Létszámstopot rendelt el a VW

Létszámstopot rendelt el a VW

autopro.hu/Sz.P. | 2023.11.06 11:21

Létszámstopot rendelt el a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen étszámstopot rendelt el Németországban, azaz nem vesz fel új munkatársakat a legfontosabb telephelyein. Ennek oka a vállalat költségcsökkentési programja.

Hirdetés

Egy ideig nem vesz fel új munkatársakat a Volkswagen a vállalat közlése szerint. „A Volkswagen AG-nál folyamatban lévő hatékonysági programok miatt a külső munkaerő-felvételt átmenetileg korlátozzák, és nem hirdetnek meg külső állásokat” – fogalmazott a vállalat egyik szóvivője az Automobilwoche című lapnak.

Ennek hátterében az a tervezett hatékonysági program áll, amelyről a Volkswagen már október eleje óta tárgyal az üzemi tanáccsal. A márka magas költségekkel és termelési veszteségekkel küzd. 2023 első kilenc hónapjában a működési megtérülés 3,4 százalékra esett vissza. Ez azt jelenti, hogy 100 eurónyi forgalomból a napi üzletmenetben csak 3,40 euró profit marad. A nyáron bejelentett program célja, hogy 2026-ig tízmilliárd euróval csökkentse a költségeket, és 6,5 százalékra növelje az árbevétel megtérülését.

Az üzemi tanács megértő

A Volkswagen üzemi tanácsa megértést mutatott a most elrendelt felvételi tilalom miatt. „A legutóbbi hatékonysági törekvések fényében érthető, hogy a vállalat most a további munkahelyteremtést a minimálisra csökkenti” - mondta egy szóvivő.

A VW nem árulta el, hogy a felvételi tilalom meddig lesz érvényben, ám a már folyamatban lévő felvételi eljárásokat nem érinti. A Volkswagen októberben visszautasított egy jelentést, miszerint a hatékonysági program keretében akár 4000 munkahelyet is leépítenének az adminisztrációban – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink