Gyártók Lengyel üzemétől válik meg a Volvo

Lengyel üzemétől válik meg a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2023.03.17 06:23

Lengyel üzemétől válik meg a Volvo

Fotó: Volvo Buses

A haszongépjárműveket gyártó Volvo Csoport átstrukturálja buszgyártó üzletágát Európában, ami egyik üzemének eladásával és 1600 munkahely megszüntetésével jár együtt.

Hirdetés

„Az üzletágunk Európában évek óta veszteséget termel. Az új üzleti modellel, amit már ma is sikeresen alkalmazunk sok piacon, javítani fogjuk a nyereségességünket” – magyarázta a változások szükségességét Anna Westerberg, a Volvo Buses elnöke.

A váltás értelmében a Volvo Buses a jövőben alvázak gyártására fog koncentrálni Európában, míg a teljes kocsiszekrények építését külső partnerekkel végezteti majd – ezzel követve más régiókban alkalmazott stratégiáját.

Az átmenet részeként 2024 elején a vállalat eladja a lengyelországi Boroszlóban működő, buszokat készre összeszerelő gyárát. Ez 1500 üzemi és száz egyéb állás megszűnésével fog együtt járni.

Ezt követően még 2100 embert fog Lengyelországban foglalkoztatni a Volvo Csoport a Volvo Trucks és Construction Equipment divíziók alá rendelve, illetve támogató szerepkörökben – számolt be a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink