Gyártók Leállítja spanyol gyárait a Renault

Leállítja spanyol gyárait a Renault

autopro.hu/V.M. | 2021.09.01 15:21

Leállítja spanyol gyárait a Renault

Fotó: Renault Group

A Renault mindhárom spanyolországi gyárában ideiglenes leállásokat tervez az év hátralévő négy hónapjában, hogy a termelést a félvezetők akadozó ellátásához igazíthassák.

Hirdetés

Az észak-spanyolországi Palencia városa mellett található, Kadjar és Megane modelleket összeszerelő üzemet 61 napra állítják le szeptember és december között.

Az attól nem messze fekvő Valladolidban lévő egységben, ahol Capture SUV-k készülnek, 40 napig fog állni a termelés. A szintén a településen lévő motorgyártó üzem 17 napra fog elcsendesülni – írt meg a Reuters a Renault bejelentésére hivatkozva.

A francia OEM a spanyol gyárait április és július között már leállította egyenként mintegy harminc napra, szintén a chiphiány miatt. A kettő, autók összeszerelését folytató üzem együttes éves termelőkapacitása 580 ezer járművet tesz ki.

Az autógyártókat világszerte termelésük visszafogására, illetve üzemeik átmeneti leállítására kényszeríti a részben a koronavírus-járványra visszavezethető chiphiány. A chipkrízis már hazánkban is többször vezetett termelés-felfüggesztéshez, legutóbb az esztergomi Suzuki gyár szeptemberi leállásáról érkezett hír.

Kiemelt Partnereink