Gyártók Közösen fejleszt autonóm járművet a GAC és a Didi

Közösen fejleszt autonóm járművet a GAC és a Didi

autopro.hu/P.B. | 2021.05.20 11:17

Közösen fejleszt autonóm járművet a GAC és a Didi

Fotó: DiDi News

A kínai GAC Csoport elektromos autókkal foglalkozó ága, a GAC Aion és a szintén kínai, de autó- és fuvarmegosztással foglalkozó Didi Chuxing közös vállalkozást hoznak létre abból a célból, hogy autonóm járműveket gyártsanak.

Hirdetés

Bár a megállapodásban NEV (New Energy Vehichle, azaz a hagyományostól eltérő hajtású) autóról van szó, minden bizonnyal akkumulátoros, tisztán elektromos autót fog gyártani a két vállalat, ugyanis a GAC Aionnak ezen a területen van komolyabb tapasztalata – a cég nemrégiben érte el a százezredik legyártott autót.

A Didi a hardver- és szoftverfejlesztéseivel vesz részt a projektben. Zhang Bo, a Didi autonóm járművekért felelős ágának vezérigazgatója, és a csoport technikai igazgatója elmondta, hogy a cél mobilitás biztonságosabbá és hatékonyabbá tétele.

Nem most kezdték

A két vállalat együttműködése 2019-ig nyúlik vissza, amikor a Didi a GAC Aion autóival bővítette a flottáját. Igaz azonban, hogy a Didi más gyártókkal is együttműködik, a szintén kínai BAIC és a Didi például 2018-ban alapítottak közös vállalkozást, míg 2020-ban a BYD és a Didi közös projektje volt az ID.3 lemásolása.

A GAC Aion az autógyártás mellett az autonóm rendszerek fejlesztésével is foglalkozik, így számára sem lesz új a terület – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink