Gyártók Közös villámtöltőt dobott piacra a VW és az Eon

Közös villámtöltőt dobott piacra a VW és az Eon

autopro.hu/P.B. | 2021.09.29 08:19

Közös villámtöltőt dobott piacra a VW és az Eon

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen és az Eon első közös gyorstöltője mindössze 15 perc alatt képes feltölteni az autókat körülbelül 200 kilométer hatótávolságra elegendő elektromos árammal. Egy töltőn legfeljebb két autó fér el, és maximum 150 kilowattos töltés lehetséges.

Hirdetés

A Volkswagen és az Eon közös villámtöltőjének nem feltétlenül kell közvetlenül a hálózatból felvennie az elektromos áramot, ugyanis egy akkumulátorral is rendelkezik, így akár rövidebb áramszünetek idején is használható, persze nem teljes kapacitáson. Az első töltőt Essen városában helyezték üzembe, az átadón Thomas Schmall, a Volkswagen technikai igazgatója, és Patrick Lammershaben, az Eon értékesítési vezetője is részt vettek.

A bejelentés szerint az új villámtöltőkkel negyedóra alatt körülbelül 200 kilométerre elegendő áramot tudnak felvenni az elektromos autók. A normál, hálózati áram és a töltő belső akkumulátora együttesen biztosítja a két autóhoz elegendő kapacitást.

Nem várnak a töltési infrastruktúrára

Saját kezünkbe vesszük a töltési infrastruktúra bővítését, és erős partnerekkel szeretnénk együttműködni annak érdekében, hogy 2025-re megkétszerezzük a gyorstöltők számát Európában - mondta Thomas Schmall, a VW technológiai igazgatója az átadón.

Az Eonnal való együttműködés során a Volkswagen Group Components által kifejlesztett és gyártott gyorstöltő állomást használják – írja az Automobilwoche.

Kiemelt Partnereink