Gyártók Közel másfélezer kilométeres hatótávot ígér a Nikola vontatója

Közel másfélezer kilométeres hatótávot ígér a Nikola vontatója

autopro.hu/V.M. | 2021.02.26 09:21

Közel másfélezer kilométeres hatótávot ígér a Nikola vontatója

Nikola Two | Fotó: Nikola Motor Company

Az alternatív hajtású teherautókat fejlesztő amerikai Nikola ismertette az észak-amerikai piacra szánt hidrogénhajtású járműveinek érkezési idejét és hatótávolságát.

Hirdetés

A vállalat elsőként a Nikola Tre akkumulátoros elektromos nyergesvontató gyártását fogja megkezdeni, melyet annak hidrogén üzemanyagcellás változata, majd a nagyobb Nikola Two traktor fog követni.

Jason Roycht, a Nikola hidrogén üzemanyagcellás járművekért felelős globális vezetője elmondta, hogy a szén-dioxid-kibocsátásról mentes jövő elérésének felgyorsítása olyan zéró emissziójú nehéz tehergépkocsikat tesz szükségessé, amik teherbírása és hatótávolsága megegyezik a mai dízelekével.

Mindenki meg fogja találni számításait

A Nikola modellkínálata a regionális és a nagyobb távolságra vonatkozó áruszállítási igényeket egyúttal le fogja fedni. A Nikola Tre akkumulátoros változata mintegy 480 kilométeres, az üzemanyagcellás variáns 800, míg a Nikola Two hidrogénhajtású vontató közel 1450 kilométeres hatótávolsággal fog rendelkezni.

A Nikola Tre üzemanyagcellás változata.

A Nikola Tre üzemanyagcellás változata. | Fotó: Nikola Motor Company

A hidrogénes Tre első prototípusait 2021 második negyedévében Arizona államban és a németországi Ulmban kezdik el építeni. A tesztek 2022-ben fognak lezárulni, a sorozatgyártás pedig 2023 második felében fog elkezdődni.

A Nikola Two prototípusának tesztelése 2022 második felében indul, míg a sorozatgyártása 2024 utolsó hat hónapjában.

Kiemelt Partnereink