Gyártók Környezetbarát kerekekkel zöldít a BMW

Környezetbarát kerekekkel zöldít a BMW

autopro.hu/V.M. | 2022.04.12 09:19

Környezetbarát kerekekkel zöldít a BMW

Fotó: BMW Group PressClub Global

A BMW Csoport bejelentette, hogy 2024-től kizárólag zöld energiaforrások felhasználásával előállított alumínium kerekekkel fogja szerelni a BMW és Mini márkák autóit, újabb lépést téve ellátási lánca teljes dekarbonizálása felé.

Hirdetés

A BMW Csoport, szerződéses gyártóin keresztül évente körülbelül 10 millió könnyűfém felnit gyárt, amiknek 95 százaléka öntött alumíniumból készül. Jelenleg a kerekekhez köthető a BMW ellátási láncában keletkező szén-dioxid-kibocsátás öt százaléka, a kizárólagos zöld energiára támaszkodás azonban a kerekekhez köthető emissziót várhatóan meg fogja felezni.

A zöld energia használata, illetve az abból adódó évi 500 ezer tonnára tehető szén-dioxid-emisszió megtakarítása érdekében a BMW már minden kerékbeszállítójával megállapodást kötött.

A Minié a vezető szerep

A fenntarthatósági törekvésben a Mini fogja a vezető szerepet kapni azáltal, hogy a Countryman már 2023-tól csak megújuló energiával előállított, 70 százalékban újrahasznosított anyagot tartalmazó alumínium kerekekkel fog legördülni a gyártósorról. Ezáltal a konvencionális kerékgyártási eljárással összevetve 80 százalékkal csökkenthetik majd a szén-dioxid-kibocsátást.

Az alufelnik zöld energiával előállításával a BMW Csoport egy újabb lépést tesz afelé, hogy dekarbonizálja ellátási láncát. A cél, hogy 2030-ig ötödével mérsékeljék a szén-dioxid-emissziót a 2019-es szinthez képest.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink