Gyártók Kormányzati támogatással terjeszkedik a Škoda

Kormányzati támogatással terjeszkedik a Škoda

autopro.hu/V.M. | 2023.04.25 08:20

Kormányzati támogatással terjeszkedik a Škoda

Fotó: ŠKODA Storyboard

A Škoda Autó autógyártó a cseh kormányzat legfelsőbb szintjének támogatásával terjeszkedik Ázsiában, ahol a vállalat vezető szerepet játszik a Volkswagen konszern volumen márkáinak sikerre vitelében.

Hirdetés

A Škoda járműveinek Vietnamban összeszerelését 2024-ben kezdik meg egy még épülő gyárban, melyet nemrég Petr Fiala, cseh miniszterelnök személyesen látogatott meg, ezzel demonstrálva, hogy a cseh OEM terjeszkedését a legfelsőbb politikai szinteken is támogatják.

Az Indiából CKD, vagyis alkatrészekre bontott formában megérkező Škoda járművek összeszerelése 2024-ben veszi kezdetét az új gyárban, ami az autógyártó helyi partnere, a TC Motor befektetésével épül.

Az Európában készült modellek importálása, és ezzel a Škoda vietnami piacra lépése azonban már idén nyáron elkezdődik. A TC Motor idéntől a Karoq és Kodiaq modelleket, 2024-től pedig már az Octavia és Superb modelleket is fogja Európából importálni.

A Škoda közép távon évi 30 ezer autó, míg 2030 után évente több mint 40 ezer jármű értékesítésével számol Vietnamban.

Kapu az új lehetőségek felé

A vietnami piacra lépésre a Škoda az ASEAN országok „dinamikus piacaira” való bejutás első lépéseként is tekint. Közleményében a vállalat rámutat, hogy a régió jelenleg a leggyorsabban növekvő gazdasággal büszkélkedhet, és 2030-ra évente 4,5 millió új járművet is felvehetnek piacai.

A Škoda célja, hogy erős jelenlétet alakítson ki a régióban, miközben a VW konszern alá tartozó más volumen márkák helyi stratégiai irányításáért is felelős.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink