Gyártók Kitüntették az Audi személyügyi igazgatóját

Kitüntették az Audi személyügyi igazgatóját

autopro.hu | 2015.01.12 16:23

Kitüntették az Audi személyügyi igazgatóját

Knáb Erzsébet, az Audi Hungaria személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója a magyarországi német nemzetiség legmagasabb kitüntetését, a Magyarországi Németségért Arany Dísztűt vehette át 2015. január 11-én, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata újévi gáláján a Budapest Kongresszusi Központban. A kitüntetést Heinek Ottó, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnöke adta át.

Hirdetés

A magyarországi németek címerét ábrázoló arany kitűzővel az önkormányzat Knáb Erzsébet több évtizedes oktatói és a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja főigazgatójaként végzett intézményvezetői tevékenységét (1994-2011), a nemzetiségi oktatás fejlesztésében és megújításában nyújtott kiemelkedő teljesítményét, valamint az országos önkormányzat elnökhelyetteseként 1999 és 2014 között végzett munkáját ismerte el.

A kitüntetést 1995 decemberében alapították, minden évben olyan magyarországi németek, más magyar állampolgárok illetve külföldiek kaphatják meg, akik a magyarországi németség érdekében kiemelkedő tevékenységet folytattak, Magyarországon vagy külföldön végzett tevékenységükkel hozzájárultak a nyelv, az anyagi és szellemi kulturális örökség, az itteni németség történelmi hagyományainak megőrzéséhez, illetve más módon segítették elő a német nemzetiség fennmaradását. Minden évben három kitüntetés kerül kiosztásra.

A gála fővédnöke és ünnepi szónoka Áder János köztársasági elnök volt.

Kiemelt Partnereink