Gyártók Kipróbálható a BMW i3 a Frankfurti Autószalonon

Kipróbálható a BMW i3 a Frankfurti Autószalonon

autopro.hu | 2013.08.05 15:28

Kipróbálható a BMW i3 a Frankfurti Autószalonon

300 méteres, háromszintes pályán szerezhetnek benyomást a látogatók a BMW modelljei, így az újonnan bemutatott, teljesen elektromos i3 szériaautó vezetési élményéről. A Mini pedig egy sebességcsúszdát állít fel a standján...

Hirdetés

A BMW nem először él a lehetőséggel, hogy frankfurti standját mozgás közben is bemutassa modelljeit, ám idén először a látogatók is átélhetik a legújabb modellek nyújtotta élményeket - több modell esetében a piaci bevezetés előtt. A BMW csoport jelenléte a világ egyik legfontosabb autóipari kiállításán így ismét különleges elegye lesz a szakmai kiállításnak és a majdnem kéthetes sajtó- és ügyfélrendezvénynek, különönleges standfelépítéssel és nemzetközi modellbemutatókkal.

Természetesen a BMW idén az innovatív i modelleket állítja a középpontba a frankfurti szalonon: a tisztán elektromos hajtású BMW i3-at és a plug-in hybrid technológiával szerelt BMW i8 sportautót. A stand centrumát a végtelent formázó pálya aldja majd. A kiállítás tizenkét napja alatt a résztvevők körülbelül 9100 teljesen környezetbarát kilométert tehetnek majd meg a BMW i3 volánjánál – ez a táv egyenlő a Frankfurt-San Francisco távolsággal. Miközben a színpadon óránként prezentálják a BMW i újdonságait, a látogatók az i3 öt különböző felszereltséggel szerelt modelljébe ülhetnek bele, míg a többi BMW i modellt, valamint az elektromos hajtáslánc töltési infrastruktúráját bemutató installációt a 11-es csarnok előtt tekinthetik meg.

A BMW i család modelljei mellett a bajor konszern Frankfurtban tartja a BMW 4-es Coupé premierjét is, amely új fejezetet nyit az egyszerre sportos és elegáns kétajtós modellek történetében. Szintén itt mutatkozik majd be a kategóriateremtő BMW X5 harmadik generációja. Ott lesznek még az új 5-ös sorozat képviselői és az új BMW M Performance modellek is. A BMW Concept Active Tourer Outdoor pedig a kompakt karosszériában megvalósított ötletes helykihasználást hirdeti, egyelőre koncepcióváltozatban.

Amint 2011-ben, idén is egy hatalmas közös standon képviselteti magát a BMW csoport három márkája, a BMW, a MINI és a Rolls-Royce.

Idén ennek a mintegy 10.000 négyzetméter alapterületű standnak a 11-es csarnok ad otthont, azon kívül pedig a BMW Motorsport mutatkozik be.

A MINI frankfurti bemutatóit az aktuális, „MINI – Not Normal“ kampánya köré szervezik. A világméretű kampány a márka ikonikus modelljeinek egyediségét és a belőlük fakadó életörömöt hirdeti, amelyeket minden látogató személyesen is megtapasztalhat majd a „MINI Kuriózumváros” elnevezésű standon. Ezt úgy építik fel, mintha a MINI egy nagyváros apró szeletét tárná a látogatók elé, benne az aktuális MINI modellekkel. A MINI John Cooper Works például a sebesség témája köré csoportosul, ennek keretében bárki megpróbálhatja megdönteni a felnőtteknek épített, 15 méter hosszú MINI sebességcsúszda gyorsasági rekordját. A MINI tervezőrészlegének egyedi modelljei körbe-körbe gurulnak majd egy előre kiépített pályán a „város” körül, a MINI Roadster és a MINI Convertible pedig „felhőként” lebeg majd a látogatók fölött, a MINI standjának tetején.

A 2013-as Frankfurti Autószalonra a „Bespoke” mottóval érkezik a Rolls-Royce, amely a luxusautó-gyártó járműveinek egyediségéről és határtalan személyre szabhatóságáról szól. A Wraith, a Rolls-Royce legújabb és egyúttal valaha készített legerősebb modellje pedig különleges, fekete-lila kétszínű változatban jelenik meg Frankfurtban.

Kiemelt Partnereink