Gyártók Kínai szoftvervállalatot alapít a Volkswagen

Kínai szoftvervállalatot alapít a Volkswagen

autopro.hu/V.R. | 2023.04.17 06:21

Kínai szoftvervállalatot alapít a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen közölte, hogy szoftverfejlesztő cége és a kínai ThunderSoft technológiai csoport közös vállalatot hoz létre. Az együttműködés célja, hogy a német autógyártó infotainment és műszerfali rendszereihez a kínai fogyasztói igényeknek megfelelő funkciókat fejlesszenek ki.

Hirdetés

Az autógyártók versenyt futnak a szükséges szakértelem megszerzéséért, hogy korszerű szoftvereket kínálhassanak járműveikben, különösen Kínában, ahol a fogyasztók már egyre kifinomultabb technológiákat várnak el. Egyes autógyártók partnerséget kötnek a szoftverszolgáltatókkal, mások azonban vonakodnak elveszíteni a vásárlók fogyasztói magatartásáról szóló értékes adatok feletti szuverenitásukat.

„A kínai ügyfelek igényei és követelményei stratégiai erőfeszítéseink középpontjában állnak" - mondta Ralf Brandstätter, a Volkswagen Csoport Kína vezérigazgatója. A Cariad szóvivője elmondta, hogy 11 millió eurót fektetnek az új vállalkozásba, és a ThunderSofttal közösen kifejlesztett szoftverek szellemi tulajdonjogain osztozni fognak.

Sokrétű fejlesztések várhatóak

A Cariad az új szoftvervállalatban kisebbségi tulajdonos lesz 49 százalékos részesedéssel. Ellenben a Horizon Robotics-szal közös kínai vállalatában, amely az autonóm vezetési technológiához szükséges chip kifejlesztésére irányul, 60 százalékos, vagyis többségi tulajdoni részesedéssel rendelkezik – számolt be a Reuters.

A Cariad saját infotainment-szoftvercsomagot fejleszt, amelyet a Porsche és az Audi modellekben vezetnek be, később pedig a Volkswagen Csoporton belül szélesebb körben is alkalmazni fognak. Az új vállalaton keresztül kifejlesztett funkciókat ehhez fogják hozzáadni, hogy megfeleljenek a kínai vásárlók magasabb igényeinek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink