Gyártók Kínai fejlesztőközpontot létesít a Volkswagen

Kínai fejlesztőközpontot létesít a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2023.04.20 06:18

Kínai fejlesztőközpontot létesít a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Csoport mintegy egymilliárd euró befektetésével létesít új kutatás-fejlesztési központot a dél-kínai Hofej városában annak reményében, hogy az új termékek és technológiák fejlesztését körülbelül 30 százalékkal felgyorsítsa.

Hirdetés

Az új vállalatként megszülető 100%TechCo a tervek szerint 2024 elején kezdi meg működését, több mint 2000 kutatás-fejlesztési és beszerzési területen dolgozó szakemberrel.

A beszerzési folyamat és a fejlesztés kombinálása által a VW szerint lehetőség nyílik a helyi beszállítók által kínált technológiák és termékek fejlesztésbe való korai integrálására. Ezáltal a fejlesztés hatékonyabbá és fokozatosan a mainál 30 százalékkal gyorsabbá válhat.

A kínai piacra szánt járművek és azok komponenseinek fejlesztésére hivatott új központ a VW már meglévő kínai vegyesvállalatainak fejlesztési projektjeibe is be fog kapcsolódni.

Erősödik a verseny

A most bejelentett központ eleme a VW konszern „Kínából Kínának” stratégiájának, ami a kínai piacra szánt termékek helyben készítését, azáltal a helyi igényekre való szabását célozza. Kapcsolódó hír, hogy a német autógyártó óriás nemrég jelentette be egy kínai szoftverfejlesztő vegyesvállalat alapítását is.

Mindezek a lépések jól tükrözik, hogy a VW érzi a verseny fokozódását a világ legnagyobb autópiacán. A kínai autómárkák minden, de leginkább a digitális megoldások terén tapasztalható gyors fejlődésével a külföldi autógyártók élesedő versenyt, sőt, sokszor részesedésük zsugorodását tapasztalják, ami az egyedi kínai vásárlói igényekre szabott járművek fejlesztésére sarkalja őket.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink