Gyártók Kínában is gyártanak majd Mercedes Actrost

Kínában is gyártanak majd Mercedes Actrost

autopro.hu/P.B. | 2020.11.17 06:20

Kínában is gyártanak majd Mercedes Actrost

Fotó: Daimler Global Media Site

Friss dokumentumok szerint évi ötvenezer Mercedes Actros készülhet Kínában, a Beijing Foton Daimler Automotive gyárában. Ehhez azonban át kell alakítani az üzemet, ami 415 millió dolláros beruházást jelent.

Hirdetés

A gyárhoz közelálló források szerint a felújítás 2021-ben kezdődhet meg, és 2,75 milliárd jüanba (415 millió dollár körüli ár) kerülhet. Az átalakítás után a gyárban évi ötvenezer Mercedes Actros készülhet, ezt a modellt eddig nem gyártották Kínában. Az értesüléseket a Foton nem kommentálta, a Daimler nem erősítette meg, ugyanakkor még 2016-ban szó volt róla, hogy ebben az évtizedben Kínába is viszik az Actrost.

A Reuters cikke után a Foton részvényei tíz százalékkal ugrottak meg, ami október eleje óta a legjobb eredménye a cégnek.

Nem gyártanak Mercedes teherautót Kínában

Kínában a Daimler égisze alatt csak Foton teherautókat gyártanak, a Mercedes teherautói csak importként közlekednek az országban. Ezek a járművek persze drágábbak, mint a Kínában gyártott Auman nevű modellek, melyekből idén 111.788 fogyott eddig.

Idén eddig 24 százalékkal több teherautót értékesítettek Kínában, mint 2019-ben, ez összesen 3,87 millió darabot jelent. A legtöbb modell jellemzően kínai, azonban a nagy gyártók – így az MAN, a Daimler és a Volvo – motorokat szállítanak hozzájuk.

Kiemelt Partnereink