Gyártók Kifizetődő lett a Rimac és a Bugatti házasítása

Kifizetődő lett a Rimac és a Bugatti házasítása

autopro.hu/V.M. | 2022.12.01 14:23

Kifizetődő lett a Rimac és a Bugatti házasítása

Fotó: Rimac Automobili Media

A Bugatti és az elektromos sportautókat készítő horvát Rimc vegyesvállalata sokkal nyereségesebb, mint ahogy arra számítottak – osztotta meg a Rimac vállalatcsoport vezetője, Mate Rimac.

Hirdetés

„Rendkívül nyereséges és a cash flow a pozitív tartományban van, sokkal inkább, mint ahogy arra bárki is számított” – mondta el Mate Rimac. „Ez egy szituáció, ahol mindenki jól jár” – tette hozzá.

A Rimac Csoport a Nevera elektromos sportautót és a Bugatti Chiront gyártó, 45 százalékban a Porsche által birtokolt Bugatti-Rimac vegyesvállalatból, illetve egy technológiai üzletrészből áll, mely más vállalatoknak szállít akkumulátor-rendszereket és más hajtáslánci részegységeket.

Mate Rimac a Reuters-nek adott interjú során a vegyesvállalathoz kötődően megjegyezte, hogy az „rengeteg” szinergia kiaknázását tette lehetővé számukra.

Szoros együttműködés

A teljes Csoportban 20 százalékos részesedéssel rendelkező Porsche-val ápolt kapcsolatra rátérve Rimac elmondta, hogy cége „szoros stratégiai együttműködést” folytat a stuttgarti OEM-mel. „Szorosan együttműködünk sok szinten, a Porsche jövőbeni hibridizációjához és elektrifikációjához sok kulcsfontosságú alkatrészt fejlesztünk és gyártunk.”

A vállalatvezetőt végül a potenciális tőzsdei bevezetésről is kérdezték. Rimac szerint mielőtt ennek lehetőségét megvitatnák, a működésüket kiszámíthatóbbá és nyereségessé kell alakítaniuk.

Ugyanakkor megerősítette, hogy a tőzsdére lépésre – ami az egész Csoportot vagy annak egy részét érintheti – mindenképpen sor fog kerülni, mivel „nyilvánvalóan vannak pénzügyi befektetőink, akik egy ponton ki akarnak lépni.”

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink