Gyártók Kézműves motorral jelent meg a BMW

Kézműves motorral jelent meg a BMW

autopro.hu | 2015.05.30 08:14

Kézműves motorral jelent meg a BMW

A világ két- és négykerekű jármű különlegességeinek állít emléket 1929 óta évről évre a Concorso d’Eleganza Villa d’Este guruló kiállítása. A történelmi klasszikusok és a modernkori vívmányok gyűrűjében a BMW Motorrad idén újfent tanulmányt mutatott be, BMW Motorrad Concept 101 néven.

Hirdetés

Az elnevezés a motorkerékpár-tanulmány erőforrásának hengerűrtartalmára utal. A kétkerekű koncepció meghajtásáról gondoskodó soros hathengeres motor lökettérfogata 1649 köbcentiméter, ami hozzávetőlegesen 101 köbhüvelyknek felel meg az angolszász hengerűrtartalom-meghatározás mértékegysége szerint. A soros hathengeres motor hatalmas forgatónyomatéka minden közlekedési szituációban rendkívüli vonóerőt garantál.

A 101-es szám ezen felül a jármű létrejöttének helyét is jelöli: a dizájnerek a 101-es országút szomszédságában található Newbury Parkban, a BMW csoport leányvállalataként működő Designworks Kalifornia állambeli tervezőstúdiójában fogtak össze ott dolgozó kollégáikkal.

A tanulmánnyal a bajor gyártó a bagger stílusú motorkerékpárok modernkori BMW-értelmezését fejezi ki. A koncepció az egyedi motorkerékpárokat készítő Roland Sands Design műhelyben öltött végleges formát, amely mindössze egy órára található az egyedi kétkerekűek Los Angeles-i központjának számító Newbury Parktól. Roland Sands a gyártó dizájncsapatával szoros együttműködésben szerelte össze a tanulmány exkluzív alkatrészeit. A kétkerekű jellegzetes alkatrészei, így a kuplungfedél, a vezérműlánc-fedél és a keréktárcsák is a szakember kézjegyének logóját viselik, emléket állítva a sikeres együttműködésnek, amely éveken át bizonyított már.

Kiemelt Partnereink