Gyártók Kétmilliárdos présüzembővítés kezdődhet Tatán

Kétmilliárdos présüzembővítés kezdődhet Tatán

MTI | 2010.02.17 15:58

Kétmilliárdos présüzembővítés kezdődhet Tatán

A német tulajdonú Gedia Hungary Kft. 2,1 milliárd forintos beruházással présüzemmel bővíti karosszéria elemeket előállító tatai gyárát – tájékoztatta szerdán az ügyvezető az MTI-t.

Hirdetés

Fenyvesi József elmondta, az új üzemrészbe telepítik le a Magyarországon működő egyik legnagyobb, 1100 tonnás transzfer-présgépet. Az üzem várhatóan 2010 végén kezdi meg a termelést, a robottechnikának köszönhetően az új részleg kiszolgálását 40 munkás képes ellátni. Amint az időjárás engedi, megkezdik a 3000 négyzetméteres csarnok építését.

A Gedia a beruházást saját forrásaiból finanszírozza. A vállalat 2007-ben, közel két milliárd forint ráfordításával építette fel első, 4000 négyzetméteres csarnokát, majd az üzemet további 1,5 milliárd forint beruházással 6000 négyzetméterrel bővítette, jelenleg 120 főt foglalkoztatnak.

A cég a bővítés korábbi fázisaihoz 150 millió forintot kapott egyedi kormánydöntés alapján a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium beruházás-ösztönzési célelőirányzatából.

A Gedia volt a tatai ipari park első cége. Beruházását a Suzuki beszállítói pozíciójának elnyerése tette lehetővé, de fontosabb vevői közé tartozik a Ford, a GM, a VW, a BMW csoport, a Volvo, valamint a Karmann, a Porsche, a Renault, a Fiat és a Scania. A tatai üzemben első és hátsó lökhárítókat, ajtóküszöböket és más autóalkatrészeket készítenek automatizált gépsorokon. A Gedia Hungary Kft. tervezett bevétele 2008-ban 2,3 milliárd forint, 2009-ben 2,7 milliárd, és 2010-ig 5,4 milliárd forintra emelkedik.

Kiemelt Partnereink