Gyártók Két új változat érkezik az Audi Q4 e-tronból

Két új változat érkezik az Audi Q4 e-tronból

autopro.hu/P.B. | 2021.07.30 17:21

Két új változat érkezik az Audi Q4 e-tronból

Fotó: Audi

Az áprilisban bemutatott Q4 e-tron és Q4 Sportback e-tron modellek újabb, nagyobb hatótávolsággal rendelkező változatot kaptak. A Q4 Sportback 40 e-tron új változata az Audi összes modellje közül a legnagyobb hatótávolsággal rendelezik.

Hirdetés

A Q4 e-tron új verziója 490 kilométert képes megtenni töltés nélkül, míg a Q4 Sportback e-tron legfrissebb változatának 534 kilométeres a hatótávolsága. Mindkét új változat elérhető már, a Q4 45 e-tron quattro listaára 50.900 euró, míg a Q4 Sportback 40 e-tron 49.500 euróért lehet a vásárlóké.

Utóbbi modellben a hátsó tengelyt egy 204 lóerős villanymotor hajtja, míg a 45 quattro két elektromos motort is kapott, melyek összteljesítménye 265 lóerő – ezzel akár 6,9 másodperc alatt képes nulláról százra gyorsulni az autó.

Karbonsemleges modellek

Az Audi nettó szén-dioxid-kibocsátás nélkül gyártja a Q4 e-tron modellcsalád autóit. Ezt nemcsak a gyártó állítja magáról, hanem már a TÜV minősítését is elnyerte, így hivatalosan is karbonsemleges terméknek lehet nevezni a Zwickauban készülő Audi Q4 e-tronokat.

A gyártó szerint további előnye a Q4 e-tron modelleknek, hogy kiválóan alkalmasak a mindennapos használatra: ezt nemcsak a tágas, kényelmes utastér teszi lehetővé, hanem az autók gyors és könnyű töltése. A Q4 e-tron modelleket tíz perc alatt 130 kilométernyi útra fel lehet tölteni a villámtöltőkkel.

Kiemelt Partnereink