Gyártók Két SUV-val venné be Indiát a Jeep

Két SUV-val venné be Indiát a Jeep

autopro.hu/P.B. | 2022.02.28 06:22

Két SUV-val venné be Indiát a Jeep

A Stellantis égisze alá tartozó Jeep két SUV-t dob piacra még az idén Indiában, hogy fellendítse az eladásokat azon a piacon, ahol eddig nemigazán sikerült komolyan megvetnie a lábát.

Hirdetés

A tervek szerint 2022-ben a Jeep piacra dobja a Meridian-t - egy közepes méretű SUV-t, amelyet Indiában gyártanak majd - és a Grand Cherokee-t, amelyet az országban szerelnek majd össze. A cég azt várja a lépéstől, hogy versenyképesebb áron tudja kínálni ezeket a modelleket az országban.

A Jeep az indiai autópiacon kevesebb mint egyszázalékos részesedéssel rendelkezik, így nem csoda, hogy a vezérigazgató szerint növekednie kell a cégnek az országban. A vállalat tavaly 250 millió dollárt fektet be négy SUV piacra dobására Indiában, ahol a piacot egyébként a Hyundai és a Kia uralja.

Brazília a mérce

Christian Meunier, a Jeep vezérigazgatója azt szeretné, ha Brazília lenne az indiai eladások mércéje – a Jeep havi 15 ezer SUV-t ad el a dél-amerikai országban, amit három modell ad össze. Indiában jelenleg kevesebb mint ezer autót értékesít a cég havi szinten.

Míg a Jeep portfóliójának 2025-ig történő villamosításán dolgozik, Meunier azt állítja, hogy csak akkor hoz majd Indiába elektromos járműveket, ha az ország készen áll erre – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink