Gyártók Két helyen is készülhetnek Airbus-gépek az Egyesült Államokban

Két helyen is készülhetnek Airbus-gépek az Egyesült Államokban

autopro.hu/B.A. | 2020.01.09 14:49

Két helyen is készülhetnek Airbus-gépek az Egyesült Államokban

További gyártósorok beüzemelését tervezi az Airbus az Egyesült Államokban, ahol A350-eseket és az eddiginél is több A320neót gyártana az európai társaság.

Hirdetés

A Flieger Faust forrásai arról számoltak be, hogy az Airbus két újabb végösszeszerelő sort állítana üzembe Észak-Amerikában, hogy felgyorsítsa az A320-as család és az A350-es gyártási rátáját – számolt be az Airportal.hu.

Még építik az Egyesült Államokban az Alabama állambeli Mobile-ban az A220-as végösszeszerelő sort. Jelenleg az A320-asokkal közösen készülnek a Bombardier-től átvett regionális gépek egyes egységei, de hamarosan megnyílik a saját csarnok, így az A320-asokat valószínűleg két soron gyárthatnák.

Második üzem

Emellett az A350-esek összeszerelését Amerikában is végeznék, így ez lenne a második üzem, ahol az európai cég új generációs, szélestörzsű típusát gyártanák.

Úgy tudni, két helyszín verseng egymással. Mobile mellett a Bombardier-tól átvett üzem, a Montreal közelében lévő Mirabel reptéren található A220-as gyár is a lehetséges helyszínek között van. Emellett az szól, hogy a jelenleg használtnál nyolcszor nagyobb terület is rendelkezésre áll, így van hová terjeszkedni, és van képzett munkaerő.

Nyitókép: Airbus

Kiemelt Partnereink