Gyártók Két éven belül egyesülhet a Renault és a Nissan

Két éven belül egyesülhet a Renault és a Nissan

autopro.hu/Sz.K. | 2018.07.08 06:00

Két éven belül egyesülhet a Renault és a Nissan

A Renault és a Nissan két évet adott magának, hogy döntsön összeolvadásáról, esetleg más alternatív megoldást találjon, hogy megerősítse partnerkapcsolatát.

Hirdetés

Még szorosabbra fűzné kapcsolatát a Renault és a Nissan, mielőtt Carlos Ghosn, a két vállalat vezérigazgatója 2022-ben visszavonul. Ghosn jelenleg négyéves ciklusát tölti, igaz, korábban azt mondta, akár a hivatali ideje vége előtt is lemondhat.

Az autógyártók jelenleg arról tárgyalnak, hogy alapítsanak-e holdingot, aminek címere alatt együtt dolgozhatnának. Ez abban segítené őket, hogy jobban el tudják osztani az erőforrásokat az elektromos és az önvezető járművek korában.

Ghosn a Mitsubishi Motors elnöke is, de korábban még azt mondta, nem veszi át a két japán autógyártót. Több lehetséges út is van a viszony szorosabbra fűzéséhez. Az egyik, hogy Londonban, vagy Hollandiában alapítanának egy holding vállalatot, ahogy az Atlanti-óceánon átívelő Fiat Chrysler Automobiles is tette.

A partnerségi struktúra meglehetősen bonyolult volt már akkor is, amíg csak két szereplő, a Renault és a Nissan dolgozott össze, azóta, hogy a Mitsubishi is csatlakozott, tovább bonyolódott a helyzet.

Kiemelt Partnereink