Gyártók Készen áll a sorozatgyártásra a Volta Zero

Készen áll a sorozatgyártásra a Volta Zero

autopro.hu/P.B. | 2021.11.09 06:21

Készen áll a sorozatgyártásra a Volta Zero

Fotó: Volta Trucks

A svéd Volta Trucks bemutatta a sorozatgyártás előtt álló Volta Zero modellt, ami egy tisztán elektromos, 16 tonnás teherautó. A dizájnelemek később a kisebb és a nagyobb Volta teherautókon is megegyeznek majd a most bemutatott példányéval.

Hirdetés

Hamarosan megkezdődik a Volta Zero első 25 prototípusának gyártása. Ezek a teherautók már a modell végső formájában készülnek – elsőként a 16 tonnás tisztán elektromos teherautóit dobja piacra a Volta, de később 7,5; 12 és 18 tonnás verzió is készül a modellből.

Túl sok meglepetést nem tartogat a teherautó, nem sok változást fedezhetünk fel a 2020 nyarán bemutatott tanulmányhoz képest – ennek ellenére a gyártó szerint minden elemet újragondoltak azóta. Szembetűnő a LED-csík eltűnése a homlokfalról és a kisebb (de még mindig nagy) szélvédő is.

Városi felhasználásra tervezve

A Volta Zero 16 tonnás verzióját kifejezetten városi felhasználásra tervezte a svéd startup. Ezt szolgálják a már említett nagy üvegfelületek és az alacsony üléspozíció is. Ezen kívül a sofőr középen ül, jobbra és balra egy-egy másik ülés található.

A cég még szeptemberben jelentette be, hogy 2022-ben kezdi meg a Volta Zero sorozatgyártását, amire Ausztriában, a Steyr Automotive gyárában kerül majd sor – írja electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink