Gyártók Később érkezik a Nissan elektromos SUV-ja

Később érkezik a Nissan elektromos SUV-ja

autopro.hu/V.M. | 2021.06.07 16:20

Később érkezik a Nissan elektromos SUV-ja

Fotó: Nissan's Global Newsroom

A Nissan új, tisztán elektromos szabadidő-járműve, az Ariya értékesítése a tervezettnél később fog kezdődni a koronavírus-járvány, illetve a chiphiány miatt.

Hirdetés

A Nissan tavaly bemutatott akkumulátoros elektromos SUV-ját 2021 közepétől tervezték értékesíteni Japánban. A mostani állás szerint az új modell forgalmazása azonban csak télen fog megindulni – közölte újságírókkal Asako Hoshino, a Nissan ügyvezető alelnöke.

Az nem derült ki, hogy az európai és amerikai forgalmazást pontosan hogyan érinti a változás, azonban Hoshino szavai alapján úgy néz ki, hogy az akkumulátoros elektromos típus csak 2022 elején fog megérkezni ezekre a piacokra: „az értékesítés az Egyesült Államokban és Európában jellemzően két hónappal később kezdődik” – fogalmazott.

A Reuters beszámolója szerint Hoshino továbbá elárulta, hogy várakozásaik szerint Európában fog a legnagyobb kereslet mutatkozni az új modell iránt.

A tavaly nyáron leleplezett, két- és összkerék-meghajtású változatban is elérhető Ariya a Nissan első vadonatúj akkumulátoros elektromos autója a Leaf után, ami a világ első globálisan értékesített, széles vásárlói rétegnek szánt akkumulátoros elektromos modelljeként vált ismertté.

Kiemelt Partnereink