Gyártók Júniusban is csökkentek a Volvo eladásai

Júniusban is csökkentek a Volvo eladásai

autopro.hu/V.M. | 2022.07.05 09:22

Júniusban is csökkentek a Volvo eladásai

Fotó: Volvo Cars Global Newsroom

Hasonlóan az év előző öt hónapjához, a Volvo Cars globális eladásai júniusban is csökkentek. A vállalat 49.904 autót értékesített a nyár első hónapjában, 26,9 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

Hirdetés

Közleményében a kínai Geely által tulajdonolt vállalat megjegyzi, hogy járművei iránt magas a kereslet, értékesítését és termelését azonban csakúgy, ahogy az előző hónapokban, visszafogták a koronavírusos megbetegedések miatt Kínában bevezetett korlátozások, amik alkatrészhiányhoz vezettek. A szituáció főleg a teljesen elektromos és plug-in hibrid modellek gyártását és értékesítését érintette.

Az első hat hónapban a Volvo 291.301 autót értékesített, ami 23,5 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 380.757 darabnál.

A teljesen elektromos autók az eladások 7,6 százalékát tették ki az első fél évben, ami több mint háromszorosa az egy évvel korábbinak. Összevontan a tisztán elektromos és plug-in hibrid modellek az eladások harmadát, 32,3 százalékát adták, szemben a tavalyi 24,6 százalékkal.

Javulni látszik a helyzet

A Volvo megjegyzi, hogy a gyártás tekintetében a helyzet határozott javulását érzékeli, és idén eddig júniusban volt a legmagasabb a gyártási volumene. Ugyanakkor az alkatrészhiány valószínűleg a harmadik negyedévben is negatív hatással lesz az elektromos modellek eladásain belüli részesedésére.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink