Gyártók Jövőre derülhet ki, nálunk építi-e akkugyárát a VW

Jövőre derülhet ki, nálunk építi-e akkugyárát a VW

autopro.hu/V.M. | 2022.12.09 09:20

Jövőre derülhet ki, nálunk építi-e akkugyárát a VW

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen 2022 utánra halasztotta annak eldöntését, hogy hol építi fel a kelet-európai régióba szánt akkumulátorgyárát. A vállalat a jelen gazdasági helyzettel magyarázza a változást.

Hirdetés

„A Volkswagen AG a PowerCo akkumulátoripari vállalatával közösen folyamatosan vizsgálják a következő európai gigagyáruknak megfelelő helyszíneket” – közölte a Reuters hírügynökséggel a német OEM. Hozzátette: „egyelőre nem született döntés, az értékelési folyamat még zajlik.”

A CTK cseh hírcsatorna korábban arról számolt be, hogy a döntést több hónappal is elhalasztják. A tervek szerint 2027-től termelő akkumulátorgyár szóba jövő befogadói Csehország, Magyarország, Lengyelország és Szlovákia.

„Nincs miért gyors döntést hozni, és a mostani gazdasági viszonyok fényében némi plusz időt veszünk igénybe a döntéshez” – írta közleményében a VW. „Jelenleg az építés és a termelés tervezett megkezdésének idejében nincs változás.”

A Kelet-Európába telepítendő a VW azon hat akkumulátorgyárainak egyike, melyeket 2030-ig tervez felépíteni Európában.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink