Gyártók Jöhet az elektromos Fiat Panda?

Jöhet az elektromos Fiat Panda?

autopro.hu/P.B. | 2022.01.24 06:21

Jöhet az elektromos Fiat Panda?

Fotó: Fiat

A Fiat 2030-tól csak tisztán elektromos autókat szeretne gyártani. A terv megvalósulásának része lehet a Panda modellcsalád újbóli bevezetése – természetesen elektromos modellekkel. A következő öt évben egy kisautó, egy SUV és talán más egyéb modellek is érkezhetnek a Fiat égisze alatt.

Hirdetés

A Fiat 2019-ben mutatta be a Centoventi tanulmányautót, mint lehetséges megoldást az olcsó elektromos autókra. Brit sajtóértesülések szerint ezen a koncepción alapulhatnak majd a hamarosan érkező elektromos Fiatok.

Olivier Francois, a Fiat brand vezérigazgatója szerint a márka elektrifikálása két pilléren alapszik: az egyik az 500-as család köré épül, ezeknek a központjában a stílus áll majd, a másik pedig a Centoventi koncepcióra épülő család lesz, mely inkább a praktikus szempontokat helyezi előtérbe. Ugyanakkor Francois nem erősített meg semmi további részletet az érkező modellekről.

Visszahozhatják a Pandát

A Fiat vezérigazgatója azt nem zárta ki, hogy a cég által korábban már használt neveket hozhatják vissza. Az egyelőre nyitott kérdés, hogy a B szegmensbe tartozó új, elektromos Fiat a Punto, vagy éppen a Panda nevét viszi tovább – utóbbi esetben kicsit felturbózva az elődöt.

A leghamarabb 2023-ban jelenhet meg új Fiat, ami vélhetően a Peugeot e-208 alapjául is szolgáló CMP platformra épülne a lengyelországi Tichy gyárában. A későbbiekben az új STLA platformra épülnek majd a Stellantis elektromos autói – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink