Gyártók Jelentősen növelné nyereségét a Volkswagen

Jelentősen növelné nyereségét a Volkswagen

autopro.hu/V.M. | 2023.06.15 08:23

Jelentősen növelné nyereségét a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen 2026-ra mintegy 10 milliárd euróval növelné névadó személyautó márkájának nyereségét annak érdekében, hogy nyereségesség terén elérhesse a most igen távolinak tűnő célértéket.

Hirdetés

Annak érdekében, hogy a profit a jelzett mértékben emelkedjen, a VW személyautó és haszonjármű márkák, a Seat, a Cupra és a Škoda modelljeinek gyártását a jövőben jobban összehangolják – írta Linkedinen tett bejelentésében Arno Antlitz, a VW pénzügyi vezetője.

A VW névadó márkája az első negyedévben mindössze 3 százalékos nyereségességről számolt be. Ehhez kapcsolódóan májusban Thomas Schäfer márkafőnök már jelezte, hogy átstrukturálást fognak végezni az érték feljebb tornászása érdekében.

A VW célja, hogy nyereségességét 2026-ra 6,5 százalékra növelje. Egy Reuters-nek nyilatkozó forrás szerint az autógyártó felügyelőbizottsága június 13-án vitatott meg egy, a VW, Seat, Škoda és Cupra márkákra vonatkozó 3 milliárd eurós költségcsökkentési tervet.

Antlitz a mostani bejegyzésében közölte, hogy a gyártási hatékonyság javítása kulcsfontosságúnak ígérkezik ahhoz, hogy egy 25 ezer euróba kerülő belépő szintű elektromos autót készíthessenek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink