Gyártók Ismét segítségért kiált a Faraday Future

Ismét segítségért kiált a Faraday Future

autopro.hu/V.M. | 2023.04.14 12:48

Ismét segítségért kiált a Faraday Future

Fotó: Faraday Future

A luxus elektromos autókat készítő Faraday Future ismét elhalasztotta első autója, az FF 91 Futurist első példányainak kiszállítását, hozzátéve, hogy annak megkezdése jelentős összegű további források bevonásával válik csak lehetségessé.

Hirdetés

Az amerikai Tesla-riválist az elmúlt években rendszeresen pénzügyi gondok gátolták tervei megvalósításában. A vállalat vezetői tavaly többször is források bevonásáról tárgyaltak befektetőkkel annak érdekében, hogy folytathassák a működést. A vállalat legutóbb idén jutott plusz tőkéhez.

A tőkebevonást követően a Faraday Future márciust jelölte meg a gyártás, áprilist pedig a kiszállítások kezdeteként. Míg az FF 91 Futurist sokat késett gyártása márciusban ténylegesen megkezdődött, a kiszállításokat most ismételten elhalasztották, ezúttal két hónappal.

A kaliforniai Faraday Future április 11-ére mindössze 30 millió dollár készpénzzel rendelkezett. Közlése szerint a kiszállítások júniusi megkezdése további tőke bevonásának, az alkatrészszállítások időben teljesülésének, illetve a töréstesztek sikeres teljesítésének a függvénye.

Mindezek ellenére a vállalat tájékoztatása szerint első autója ma, vagyis április 14-én le fog gördülni a gyártósorról – számolt be a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink