Gyártók Ingyen töltést ajándékozott a Tesla mindenkinek

Ingyen töltést ajándékozott a Tesla mindenkinek

autopro.hu/P.B. | 2023.08.29 12:23

Ingyen töltést ajándékozott a Tesla mindenkinek

Fotó: Tesla

Nem akármilyen ajándékkal rukkolt elő a Tesla: pontosan tíz évvel az első európai Supercharger állomások megnyitása után a Tesla minden elektromosautó-tulajdonost ingyenes töltésre hív augusztus 29-én.

Hirdetés

A Tesla szülinapi akciója egy napig tart, és már él – augusztus 29-én, az adott ország időzónája szerint délelőtt 9-kor lép életbe, és egészen a 29-én este 23:59-ig elindított töltések befejezéséig érvényes. Az ingyenes töltést az adott ország Supercharger-üzemeltetői szervezik, Magyarország mellett 26 másik európai országban lehet bármilyen elektromos autóval ingyen használni a Tesla töltőit, köztük például Ausztriában, Csehországban, Horvátországban, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, vagy éppen Lengyelországban, Németországban vagy Olaszországban.

Fontos kitétel, hogy a nem Tesla-tulajdonosok csak az olyan Tesla-töltőket tudják ingyen használni, amik egyébként is nyitva állnak az összes elektromos jármű számára. Ez európai szinten a töltők 70 százalékát jelenti.

A kezdeményezés a Tesla Electric Summer ünnepségeinek része, és a Tesla közösség elismerésének jele, amely hozzájárult ahhoz, hogy a Supercharger hálózat a legnagyobb, legmegbízhatóbb és az egyik legjobb legyen – írja a Tesla közleménye.

Tíz éve indult a sztori

A Tesla 2013. augusztus 29-én nyitotta meg az első hat töltőállomását Norvégiában. Ma, tíz évvel később a hálózat 36 európai, közel-keleti és afrikai országot ölel fel, jóval több mint ezer telephellyel és 13 ezer egyedi feltöltővel.

A hálózat megnyitása más elektromos járművek előtt 2021 novemberében kezdődött egy kísérleti program részeként. Több hónapig tartó adat- és visszajelzésgyűjtés után mára teljes értékű kínálat: a Telsa több mint 9200 töltővel és 660 állomással várja a más típusú e-autókat.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink