Gyártók Informatikusokkal bővül a Volkswagen

Informatikusokkal bővül a Volkswagen

autopro.hu/E.M. | 2022.10.25 09:21

Informatikusokkal bővül a Volkswagen

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen Csoport hivatalos sajtóközleményében bejelentette, hogy jelentősen növelni kívánja az indiai IT-csapatát. A vállalat célja, hogy 2024 végéig megduplázza a létszámot és 3500 alkalmazottat foglalkoztasson.

Hirdetés

A 2016-ban létrehozott Volkswagen Csoport Indiai Technológiai Megoldások (VWITS) fontos szerepet játszik az új IT startégiában, amelynek középpontjában a nagyobb sebesség, a nagyobb rugalmasság és a nagyobb érték hármasa áll.

Ez a létszámbővítést is magába foglaló lépés a Volkswagen Csoport azon Új autó stratégiájának lehetővé tételére irányul, amely a vállalatot hagyományos autógyártóból a fenntartható mobilitás szoftver- és adatvezérelt szolgáltatójává alakítja át.

„Az elképesztő helyi technológiai tehetségbázis biztosítja számunkra a megfelelő készségeket, kompetenciákat és hozzáállást az Új IT-hez, amely a Volkswagen Csoport Új Autó stratégiájának motorja” - mondta Hauke Stars, a Volkswagen igazgatótanácsának tagja.

Kulcsszerep a függetlenedésben

„A következő lépésünk az, hogy a VWITS-t felhatalmazzuk arra, hogy végponttól végpontig felelősséget vállaljon a kulcsfontosságú stratégiai projektekért, amelyek a belső értékteremtésünket mozdítják elő” – mondta Stars.

„A VWITS jelentős szerepet fog játszani az átfogó internalizációs stratégiában, csökkentve a külső beszállítóktól és szellemi monopóliumoktól való függőséget” – fogalmaz meg Dr. Cornelius Menig, az alkalmazás és infrastruktúra vezetője.

A kulcsfontosságú projektek megvitatása mellett Hauke Stars az „Evolve” kezdeményezés megkezdését is szorgalmazza. A fejlesztési programot a VWITS női tehetségek vezetői pozícióra való felkészítésére tervezték, amelynek célja a nemek sokszínűségének növelése a vezetők körében, miközben a szervezet magas szintű teljesítményelvárásait is szem előtt tartja.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink