Gyártók Indul a visszaszámlálás: közeleg az ID.3 értékesítésének kezdete

Indul a visszaszámlálás: közeleg az ID.3 értékesítésének kezdete

autopro.hu/V.M. | 2020.07.15 07:23

Indul a visszaszámlálás: közeleg az ID.3 értékesítésének kezdete

Fotó: Volkswagen Newsroom

Négy héttel azt követően, hogy a vásárlók elkezdhették leadni rendeléseiket a limitált szériás Volkswagen ID.3 1ST-re, július 20-tól az akkumulátoros elektromos modell normál változatai is rendelhetővé válnak az európai kereskedésekben.

Hirdetés

Egy ID.3 vásárlása után Németországban a maximális, 9480 eurós környezetvédelmi bónuszt igényelhetik a vevők, amiből 3480 eurót a Volkswagen áll. Más európai országokban ugyancsak kérhető állami támogatás, a helyi szabályoknak megfelelő összegben.

Széles választék az egyedi igényekhez szabva

Az ID.3, melynek kiszállításai októberben kezdődnek, összesen nyolc felszereltségi szintben lesz kapható. A csak Németországban elérhető alap, Pro Performance kivitel indulóára 35.575 euró (12,6 millió forint). A többi variánshoz hasonlóan egy 420 kilométeres hatótávot biztosító 58 kilowattórás akkumulátorral van ellátva, ami a hátsó kerekeket hajtó 150 kilowattos Performance hajtásrendszert látja el energiával. Az ID.3 álló helyzetből 3,4 másodperc alatt éri el a 60 kilométer/órás sebességet.

Az alapon felüli, Life, Style, Business, Family, Tech, Max és Tour felszereltségi szintek mindegyikének alaptartozéka a hatótávolság-optimalizációs funkcióval ellátott navigációs rendszer, az adaptív tempomat, valamint a „Komfort” mobiltelefonos funkció vezeték nélküli töltővel.

A Family felszereltségi szintnél alaptartozék a nagyobb térérzetet nyújtó panorámatető, egy kényelmi csomag a kétzónás Air Care légkondicionáló rendszerrel, a vezetői segédrendszerek csomag tolatókamerával és a kulcsnélküli ajtónyitás, összesen 42.306 euróért (15 millió forint).

A 43.680 euróba (15,5 millió forint) kerülő Maxben az olcsóbb felszereltségi szintek minden funkciója elérhető, kiegészítve 12-féle módon masszírozó ülésekkel, progresszív kormányzással és Dynamic Cruise Controllal (DCC).

A sokat utazókra is gondoltak

Az alap Pro Performance egy nagyobb, 77 kilowattórás akkumulátorral is rendelhető. A nagyobb telep miatt csak négy üléssel rendelkező ProS 550 kilométert képes megtenni egy töltéssel.

A kínálat legdrágább, 45.917 eurós (16,3 millió forint) tagja, a hosszú utazásokhoz optimalizált Tour ugyancsak a ProS nagyobb akkumulátorát használja.

A Volkswagen ígérete szerint néhány hónap múlva egy újabb modellvariáns is elérhető lesz, ám nagyobb helyett kisebb, mindössze 330 kilométeres hatótávú energiatároló egységgel. A modellváltozat neve Pure, indulóára pedig kevesebb, mint 30 ezer euró (10,3 millió forint) lesz.

Környezettudatos és egyszerű töltés

Az ID.3 gyártása karbonsemleges módon zajlik a zwickaui üzemben, ahol most már csak tisztán elektromos modelleket készítenek. Hogy a járművek a használatuk során is minél környezetkímélőbbek legyenek, a Volkswagen a német ügyfeleinek a Naturstrom szolgáltatást kínálja az Elli leányvállalatán keresztül. A szolgáltatás igénybevételével a járművek otthoni töltése megújuló forrásból származó áramból történhet.

Ugyancsak az Ellin keresztül rendelhetőek az ID. Charger fali töltők, amit a Volkswagen kifejezetten a saját elektromos modelljeihez tervezett. A vásárlók továbbá szerződést köthetnek a We Charge szolgáltatás használatára, mellyel országtól függően legfeljebb három évig tölthetnek egységes tarifán az Európa legkülönbözőbb pontjain lévő töltőpontokon.

Kiemelt Partnereink