Gyártók Ilyen lesz az MG feltámasztott klasszikusa

Ilyen lesz az MG feltámasztott klasszikusa

autopro.hu/Sz.K. | 2023.08.29 08:19

Ilyen lesz az MG feltámasztott klasszikusa

Fotó: MG

Az MG még 2021-ben mutatta be a Cyberstert koncepcióautóként, most pedig eljött az ideje, hogy a kínai SAIC tulajdonában lévő márka a Goodwood Festival of Speed-en nyilvánosan bemutassa a sorozatgyártású változatot. A specifikációk most láttak napvilágot.

Hirdetés

A kétüléses sportautó középpontjában két villanymotor áll, amelyek együttesen 536 lóerőt és 725 newtonméternek megfelelő forgatónyomatékot adnak le. Ez elegendő erő, hogy a 0-ról 100 kilométer/órás sebességre mindössze 3,2 másodperc alatt gyorsuljon. A 77 kilowattórás akkumulátorcsomag 580 kilométeres hatótávolságra elegendő, de nem szabad elfeledni, hogy a hatótávolság a kínai CLTC szabványa szerint értendő.

Az MG egyelőre csak ennyit kíván nyilvánosságra hozni, de a kínai Ipari és Információs Technológiai Minisztériumhoz (MIIT) áprilisban benyújtott bejelentés további részleteket tartalmaz. Elektromos járműként a Cyberster meglehetősen nehéznek számít a roadsterek között, 1980 kilogrammot nyom, mellé 453 centiméter hosszú és 191 centiméter széles, a tengelytávja pedig 268 centiméter.

Az árképzés részleteit még mindig rejtély övezi, és az sem világos, hogy az MG Kínán és az Egyesült Királyságon kívül mely országokban kívánja értékesíteni az autót. A kínai piacon vélhetően 33 ezer dollárnak (11 millió forintnak) megfelelő összegről indul, és 37 ezer dollárig (13 millió forintig) emelkedik az ára felszereltségtől függően, ami még mindig figyelemre méltóan alacsony egy elektromos sportautóhoz képest. Máshol vélhetően lényegesen drágább lesz a jármű – írja a motor1.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink