Gyártók Így válna karbonsemlegessé a Rolls-Royce

Így válna karbonsemlegessé a Rolls-Royce

autopro.hu/P.B. | 2021.06.23 06:18

Így válna karbonsemlegessé a Rolls-Royce

Fotó: Facebook/RollsRoyceGroup

A Rolls-Royce Holding ismertette a legújabb tervét a karbonsemlegességet illetően. A vállalat 2050-re érné el ezt a célt, de az általa gyártott termékek – így a repülőgép-motorok vagy az autók – már 2030-tól kezdve zéró emissziósak lesznek.

Hirdetés

Új technológiai megoldások adaptálásával és környezetbarát üzemanyagok fejlesztésével a Rolls-Royce 2030-ra el szeretné érni, hogy csak karbonsemleges termékeket gyártson. Ez a feladat különösen a repülőgép-motorok esetében jelent nagy kihívást, hiszen a hosszabb repülésekre tervezett gépek esetében még nem találtak erre megfelelő megoldást az iparban.

A vállalat a teljes működését 2050-re tenné karbonsemlegessé. A Rolls-Royce szerint nincs egy dedikált módja a karbonsemlegességnek, ezért különböző területeken folytatnak kutatásokat és fejlesztéseket.

Haladnak a tervvel

A Rolls-Royce üzemei 2030-ra érik el a karbonsemlegességet a vállalat tervei szerint, ugyanakkor lesznek olyan gyárak, amik jóval hamarabb jutnak el erre a szintre. Ilyen például a bristoli üzem, ami a Manufacturing Global szerint már 2022-re elérheti ezt a célt.

A karbonsemlegességhez új technológiai fejlesztésekre lesz szüksége a vállalatnak, mely ezért 2025-ig 75 százalékkal emeli a kutatás-fejlesztésre fordított kiadásait.

Kiemelt Partnereink