Gyártók Idén már nem javul a chiphiány Tavares szerint

Idén már nem javul a chiphiány Tavares szerint

autopro.hu/P.B. | 2022.05.02 08:23

Idén már nem javul a chiphiány Tavares szerint

Fotó: Stellantis

Carlos Tavares, a Stellantis vezetője a jövő év előtt nem vár javulást a félvezetők ellátási láncában. Erről egy bemutatón beszélt a világ negyedik legnagyobb autógyártójának vezetője Olaszországban.

Hirdetés

A félvezetők piacának helyzete nagyon hasonlít a 2021-es állapothoz, még mindig túl kevés a chip. Azt gondolom, hogy 2022 nem hoz jelentős javulást – mondta Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója az Alfa Romeo Tonale SUV bemutatóján az olaszországi Comóban.

Tavares szerint a fő különbség a tavalyi évhez képest az, hogy a problémás beszállítók száma mostanra lecsökkent, letisztult a piac, a beszállítók pedig alaposabban ellenőrizik működésüket és az ellátási láncukat.

A vezérigazgató leghamarabb 2023-ra vár érzékelhető javulást a téren, addig az autógyártók – így a Stellantis márkái is – kevesebb autót tudnak összeszerelni, mint amennyire lenne kereslet a piacon.

A háború nem okoz komoly gondot

A vezérigazgató megismételte, hogy Oroszország Ukrajna elleni inváziójának hatása eddig nagyon-nagyon csekély volt a csoport bevételére. Szerinte a konfliktus minden autógyártó számára nehéz üzleti környezetet teremtett – írja Reuters.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a Stellantis gyárait eddig nem érinti, hogy Oroszország elzárta a gázcsapok egy részét.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink