Gyártók Ideiglenesen bezárja egy gyárát a GM

Ideiglenesen bezárja egy gyárát a GM

autopro.hu/P.B. | 2022.06.27 15:23

Ideiglenesen bezárja egy gyárát a GM

Fotó: GMC Pressroom

A General Motors június 27-étől négy hétre leállította a Detroit-Hamtramck-i Factory Zero elektromosautó-gyárának működését, hogy felkészítse az üzemet további modellek gyártására. A cél nemcsak a modellek szélesebb választéka, hanem a teljes gyártási kapacitás növelése is.

Hirdetés

A novemberben átadott gyárban a leállásig csak a GMC Hummer elektromos pickup készült, de a jövőben a modell SUV változata, az elektromos Chevrolet Silverado és a szintén elektromos Cruise Origin is itt fog legördülni a gyártósorról. A belső égésű motorok gyártásáról az Ultium platformú e-járművekre való kezdeti átállás 2020 eleje óta zajlik, az első sorozatgyártású járműveket 2021 végén szállítják át az ügyfeleknek.

Az átépítési munkálatok nemcsak az új sorozatra való felkészülésről szólnak, hanem kapacitásbővítésről is, ami a nagy kereslet miatt a tervezettnél korábban történik. Március végén a GM azt közölte, hogy több mint 65 ezer foglalása van az elektromos Hummerre – ha ezek a foglalások határozott megrendeléssé válnak, egyes ügyfelek 2024-ig nem kapják meg járművüket.

Annyian vesznek autót, hogy bővíteni kell a gyárat

„A GM az eredetileg tervezettnél hamarabb bővíti a Factory Zero gyártási kapacitását” – erősítette meg a GM szóvivője a The Detroit Bureau-nak. A szóvivő elmondta, hogy a termelést a július 25-ével kezdődő héten kell újraindítani – de azt nem részletezték, hogy utána hetente hány jármű készülhet.

Az első negyedévre vonatkozó éves jelentésben az szerepel, hogy a GMC 99 elektromos Hummert szállított le. A második negyedévre vonatkozóan még nem állnak rendelkezésre adatok, de jelentős növekedés várható – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink