Gyártók Hosszú idő után sínen a Porsche termelése

Hosszú idő után sínen a Porsche termelése

autopro.hu/P.B. | 2022.04.14 06:21

Hosszú idő után sínen a Porsche termelése

Fotó: Porsche

Hetekig tartó számos megszakítás után a Porsche autóinak gyártása a megszokott módon zajlik. Ám a helyzet továbbra is feszült, vélhetően lesznek még ellátási gondjai a Volkswagen Csoport leányvállalatának.

Hirdetés

Mint ismert, részben a chiphiány, részben az orosz-ukrán háború miatt jelenleg szinte minden német autógyártó küszködik az alkatrészellátással, de más nyugati országokban sem sokkal jobb a helyzet. Az egyik legfőbb hiányzó – a félvezetők mellett – a kábelköteg, amit számos cég ukrán beszállítókról szerez, illetve szerzett be.

Emellett a kínai koronavírus-zárlat is zavart okozhat az ellátási láncban, többek között a Porsche is többször kényszerült a Taycan elektromos autógyártásának szüneteltetése mellett. A helyzet azonban jobbra fordult!

Jobb, de még feszült a Porsche helyzete

„A hét eleje óta a Porsche lipcsei és stuttgart-zuffenhauseni gyárai ismét rendesen termel” - mondta az Automobilwoche című német lapnak a gyártó egyik szóvivője.

A helyzet annyit javult, hogy még a rövidített munkaidőt (Kurzarbeit) sem kell alkalmaznia a cégnek. Ez jó hír a sportautó-gyártó számára, nem utolsósorban azért, mert szinte minden modell iránt továbbra is nagy a kereslet - egyes esetekben a szállítási idő akár egy évig is eltarthat.

Továbbra sem lehet azonban fellélegezni: „az üzleti tevékenységünkre gyakorolt hatás mértékét egy munkacsoportban folyamatosan szakértők vizsgálják” – folytatta a szóvivő. Ez változatlanul érvényes lesz a következő hetekben is, hiszen napról napra változhat a helyzet – írja az Automobilwoche.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink