Gyártók Horvát tulajdonba kerülhet a Bugatti

Horvát tulajdonba kerülhet a Bugatti

autopro.hu/P.B. | 2020.09.18 11:20

Horvát tulajdonba kerülhet a Bugatti

Fotó: Bugatti

Meg nem erősített híresztelések szerint a Volkswagen Csoport úgy vásárolná meg a horvát Rimac autógyártó 49 százalékát, hogy cserébe a Porschén keresztül a horvát céghez kerülne a Bugatti tulajdonjoga. A Rimac jelenleg a világelsők között van az elektromos hajtáslánc tervezésében, ezért lehet érdekes a cég a Volkswagen számára.

Hirdetés

Sajtóértesülések szerint a Volkswagen Csoport a Porschén keresztül a Rimachoz juttatná a Bugatti tulajdonjogát, ezért cserébe a horvát, sportautókat gyártó cég 49 százaléka a VW Csoporthoz kerülne. A német konszern a horvát manufaktúra elektromos hajtáslánc-technológiája iránt érdeklődik.

Mate Rimac, a horvát cég alapítója szerint a vállalat jelenleg világelső az elektromos hajtásláncok területén, teljesítmény- és energiasűrűségben az elérhető legtöbbet kínálják. Ezt támasztja alá, hogy tizenöt külsős cég, köztük a Hyundai és a Pininfarina is a horvát céggel tervezteti elektromos hajtását.

Senki sem erősítette meg a hírt

A pletyka szerint a Bugattival a Rimac megkapná a gyártás beindításához szükséges kis üzemet, és mellé a márkanevet, amellyel sikeresen eladhatnak több millió eurós autókat. Ugyanakkor ez a Bugatti műszaki fejlesztési problémáit is megoldaná, hiszen a hatalmas teljesítményű sportautókat a környezetvédelmi előírásokhoz kell igazítaniuk.

A Reuters cikke szerint sem a Volkswagen Csoport, sem a Bugatti, sem pedig a Rimac (és az alapító, Mate Rimac) nem kommentálta a híreszteléseket.

Kiemelt Partnereink