Gyártók Hollandia is beszállt a Mini gyártásába

Hollandia is beszállt a Mini gyártásába

autopro.hu | 2014.02.23 14:22

Hollandia is beszállt a Mini gyártásába

Az új Mini 2013 novemberében a brit autógyártó oxfordi üzemében ünnepelte gyártásának beindítását, idén nyártól pedig a hollandiai VDL Nedcar gyárában is készül majd Bornban.

Hirdetés

A VDL Nedcar kedvező elhelyezkedése nem csupán logisztikai szempontból előnyös a BMW-csoport számára, hanem azért is, mert a Mini oxfordi, swindoni és Hams Hall-i üzemeiből álló brit gyártási hálózatának közelében található. A csoport ugyanakkor jelentősen növeli jelenlétét Hollandiában. A vállalat 2016-ra évi több mint kétmillió jármű értékesítését tűzte ki célul.

Hollandia is gyártja a Minit
Kattintson a képre további fotók megtekintéséhez!

– Az oxfordi üzemben mintegy 260 ezer járművet állítunk elő évente – nyilatkozta Harald Krüger, a BMW csoport igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja.

Idén nyártól körülbelül ezerötszáz munkatárs dolgozik majd a harmadik generációs Mini modelleken a VDL Nedcar gyárában, ahol az új változat gyártása várhatóan az öt számjegyű mennyiséget is eléri ez év végére.

Tavaly összesen 303 177 modell gurult le a gyártósorokról. Az oxfordi gyárban 175 986 Mini, Cabrio, Clubman, Clubvan, Roadster és Coupé készült, míg az osztrák létesítményben összesen 125 559 Countryman és Paceman modell készült el. Amióta a csoport 2001-ben felélesztette a márkát, közel 2,8 millió jármű készült a Mini égisze alatt.

Kiemelt Partnereink