Gyártók Hidrogénes furgont villantott a Hyundai és az Iveco

Hidrogénes furgont villantott a Hyundai és az Iveco

autopro.hu/E.M. | 2022.09.21 11:22

Hidrogénes furgont villantott a Hyundai és az Iveco

Fotó: Hyundai Newsroom

A Hyundai és az Iveco a hannoveri IAA kiállításon mutatta be az eDaily üzemanyagcellás változatát, amely demonstrálja az Iveco legkelendőbb és leghosszabb ideig gyártott nagyméretű furgonjának potenciális jövőjét.

Hirdetés

A Hyundai hivatalos sajtóközleménye szerint az üzemanyagcellás eDaily prototípusa a vállalat 90 kilowattos hidrogén üzemanyagcellás rendszerével és egy 140 kilowattos e-motorral van felszerelve. A hat tartály együttesen 12 kilogramm hidrogén tárolását biztosítja. A 350 kilométeres hatótávolság, a 15 perces feltöltési idő és a 3 tonna maximális hasznos terhelhetőség teszi a modellt ideálissá a hosszabb szállításokhoz.

Az jármű szerves részét képezi az FPT Industrial, az Iveco Csoport hajtáslánc márkája által gyártott akkumulátorcsomag, míg a Hyundai által biztosított üzemanyagcellás rendszer a vállalat több mint 20 éves hidrogénmobilitási tapasztalatának eredménye. Az utóbbi rendszer már több mint 4,5 millió, svájci nehéz tehergépkocsikban futott kilométerén is túl van, amely bizonyítja megbízhatóságát.

Gyümölcsöző együttműködés

„A hidrogénüzemű eDaily egy újabb konkrét példa arra, hogy mit tudunk közösen elérni a szén-dioxid-semlegességre való átállás felgyorsításában” - nyilatkozta Martin Zeilinger, a Hyundai Motor haszongépjármű-fejlesztési műszaki részlegének vezetője.

A két vállalat jelenleg további együttműködési lehetőségeket is vizsgál, továbbá bíznak abban, hogy a folyamatban lévő projektjeik a közeljövőben eredményeket hoznak.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink