Gyártók Hiába a normák, a Toyota folytatja a dízelmotorok fejlesztését

Hiába a normák, a Toyota folytatja a dízelmotorok fejlesztését

autopro.hu/H.J. | 2019.08.29 14:04

Hiába a normák, a Toyota folytatja a dízelmotorok fejlesztését

A Toyota a 2020 áprilisától bevezetendő, a dízel erőforrásokra szigorú előírásokat tartalmazó BS6 norma bevezetése után is folytatja a dízelüzemű autók értékesítését Indiában. A hatalmas kereslet miatt a vállalat már a szükséges lépéseket is megtette a költséghatékony gyártáshoz.

Hirdetés

A Honda, a Ford, a Hyundai és a Mahindra mellett a Toyota is folytathatja a dízelmotor gyártását a 2020-as szabvány bevezetése után. Az Indiában értékesített Toyota modellek jelentős részét dízelmotor hajtja, így a gyártó – a várható jelentős áremelkedés ellenére is –továbbra is gyártja a motorokat. A BS6 kibocsátási normái 2020. április 1-jétől lépnek hatályba, a költséghatékony gyártásukhoz a Toyota pedig már a szükséges lépéseket is megtette.

Népszerű a Toyota két dízelmodellje is

A Toyota Fortuner és az Innova Crysta január és július közti eladásai alapján 82:18 arányban a dízelekre esik az ügyfelek választása. A két modellt leszámítva azonban közel egyenlő arányban oszlik el a többi típus értékesítése, annak ellenére is, hogy a legtöbb Toyota csak benzines változatban kapható – ilyen például a Glanza, a Yaris és a Camry Hybrid. Az Etios-család – az Innova Crysta, a Fortuner és a Corolla Altis – benzin és dízel meghajtással is elérhető.

A Toyota indiai partnere, a Maruti Suzuki korábban bejelentette, hogy megszünteti a dízelmotorokat a teljes kínálatában. A Maruti Suzuki a Renault és Tata márkákkal együtt számolhatja fel a dízeleket, a Tata 1,05 literes dízelmotorral felszerelt Tiago and Tigor modelljeivel együtt. Ezt a döntését azonban fontolóra veheti még a Maruti, ha a 2020-as szabvány bevezetése után továbbra is ekkora a kereslet a dízelmotorok iránt.

A dízel mellett az EV-k is fontosak

A dízel szabályozások mellett a villamosításra is nagy hangsúlyt fektetnek a gyártók, a Maruti és a Toyota közösen fejleszti az elektromos modelleket. Az első ilyen jármű a Maruti e-WagonR-je lehet jövőre.

Kiemelt Partnereink