Gyártók Hetedik éve élen a prémium szegmensben a Mercedes

Hetedik éve élen a prémium szegmensben a Mercedes

autopro.hu | 2023.01.20 15:22

Hetedik éve élen a prémium szegmensben a Mercedes

Fotó: Mercedes-Benz Group Media

5516 regisztrált személyautóval zárta a 2022-es évet a Mercedes-Benz Magyarországon, amely a valaha volt legmagasabb darabszámot jelenti, így elmondható, hogy a tavalyi év a márka magyarországi történetének legsikeresebb éve volt. Az autóipart globális szinten sújtó nehézségek ellenére a Mercedes-Benz megőrizte vezető szerepét a prémium szegmensben hazánkban, amelynek immár hetedik éve áll az élén.

Hirdetés

A 2022-es év további kihívásokkal állította szembe az autóipart. Annak ellenére, hogy a félvezető hiány, a szállítási és logisztikai nehézségek, a szomszédban zajló háború a Mercedes-Benzt is erősen érintették, nem vetették vissza a márka magyarországi sikerét a prémium szegmensben, a 2021. évi értékesítéshez képest 1 százalékkal több Mercedes-Benz személyautót regisztráltak 2022-ben – áll a német autógyártó közleményében.

A tisztán elektromos, plug-in hibrid és hibrid személyautók a teljes értékesítés több mint negyedét (30 százalék) tették ki (1656 darab regisztráció 2022-ben), ezzel jelentősen meghaladva a teljes piacra jellemző 8,6 százalékos arányt. Az eladott elektromos modellek 22 százaléka plug-in hibrid modell volt, amely nemcsak a prémium szegmensben, de a teljes magyar piacon vezető pozíciót jelent a Mercedes-Benz számára. A márka az elmúlt évben már nyolc teljesen elektromos Mercedes-EQ modellt forgalmazott (EQA, EQB, EQC, EQE, EQE SUV, EQS, EQS SUV és EQV), és összesen 16 modell 39 modellvariánsa volt elérhető plug-in hibrid meghajtással.

Nem meglepő eredmény

Évek óta töretlen a SUV modellek népszerűsége, 2022-ben is ezeket választották a legtöbben, ebből a szegmensből került ki a regisztrált Mercedes-Benz személyautók 48 százaléka. Elmondható, hogy – ahogy évek óta – úgy 2022-ben is a GLC volt legnagyobb darabszámban eladott modell, a 730 értékesített jármű az összes eladás több, mint 13 százalékát tette ki. A Mercedes-Benz kecskeméti gyárában készült modellekből 897 darabot regisztráltak itthon, ami azt jelenti, hogy minden hatodik eladott autó a hazai gyártósorokról gördült le.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink