Gyártók Hazai pályán is keményen elektrifikál a Hyundai

Hazai pályán is keményen elektrifikál a Hyundai

autopro.hu/P.B. | 2022.05.18 12:22

Hazai pályán is keményen elektrifikál a Hyundai

Fotó: Hyundai.news

Az Egyesült Államok mellett hazai pályán, azaz Dél-Koreában is komoly összegből elektrifikál a Hyundai Motor Csoport. Dél-Korea legnagyobb autógyártója 16,5 milliárd dollárt fektet az elektromos átállásra 2030-ig.

Hirdetés

A Hyundai Motor Csoport május 18-ai közlése szerint a konszern 2030-ig összesen 21 billió won (16,54 milliárd dollár vagy hatezer milliárd forint) értékben tervez befektetéseket Dél-Koreában az elektromobilitás jegyében. A vállalat évente 1,44 millió darab elektromos autót szeretne gyártana Koreában a következő évtizedtől.

A Hyundai számításai szerint a dél-koreai 1,44 millió darab elektromos jármű 2030-ban az elektromos járművek globális gyártási kapacitásának mintegy 45 százalékát tenné ki.

Az Egyesült Államokban is elektrifikál a Hyundai

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, a dél-koreai OEM egy amerikai autógyár építését tervezi, amiben dedikáltan csak tisztán elektromos autókat szerelnének össze. Az üzem mintegy hétmilliárd dollárból épülhet fel.

Tavaly a Hyundai bejelentette, hogy 2025-ig 7,4 milliárd dollárt tervez beruházni az Egyesült Államokban elektromos járművek gyártására és a létesítmények korszerűsítésére – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink