Gyártók Hatvanmilliárd eurót fektet a jövőbe a Mercedes

Hatvanmilliárd eurót fektet a jövőbe a Mercedes

autopro.hu/V.M. | 2021.12.03 12:17

Hatvanmilliárd eurót fektet a jövőbe a Mercedes

Fotó: Daimler Global Media Site

A Daimler felügyelőbizottsága rábólintott a Mercedes-Benz üzleti tervére, ami a következő években nem kevesebb mint 60 milliárd euró befektetést jelent személyautókba és furgonokba.

Hirdetés

A Daimler Truck december 10-i kiválása után a Mercedes-Benz 2022-2026 időszakában 60 milliárd eurót fektet be. Az összeg egy jelentős része a digitalizációt, az önvezetési fejlesztéseket és természetesen az elektrifikációt fogja támogatni.

Mint ismert, a Mercedes 2030-tól csak tisztán elektromos járműveket fog kínálni azokon a piacokon, ahol a feltételek adottak. A Daimler arra számít, hogy a sztenderdizált akkumulátorplatformok és egységesített architektúrák használatával, valamint az akkumulátorok árának esése következtében az elektromos autók változó gyártási költségei csökkenni fognak a jövőben.

A következő öt évre szóló üzleti terv magába foglalja az ügynökségi modellre való fokozatos átállást, ami azt jelenti, hogy a vásárlók közvetlenül a Mercedes-től is megvehetik autójukat. Ahogy arról az autopro.hu is beszámolt, az árszabás felett a gyártónak nagyobb ellenőrzést biztosító megoldás bevezetését Ausztráliában perrel akarják megakadályozni a kereskedők.

A Mercedes üzleti terve a digitális szolgáltatásokból származó bevételek, valamint a járműeladásokból származó fajlagos nettó bevétel növelését is tartalmazza.

Bár a jövőorientált technológiákba továbbra is nagy összegeket fektet a Mercedes, tartja magát azon tervéhez, hogy 2019 és 2025 között ötödével csökkentse tőkebefektetését és kutatás-fejlesztési kiadásait.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink