Gyártók Három keréken is gurul a Peugeot

Három keréken is gurul a Peugeot

autopro.hu/K.Á. | 2020.03.23 12:19

Három keréken is gurul a Peugeot

Fotó: Peugeot Motocycles

A kis kelet-franciaországi, Svájchoz közeli Mandeure település üzemében elkészült a húszezredik Peugeot Metropolis háromkerekű motor, ezt filmen örökítette meg a gyártó.

Hirdetés

A kis település gyára nem is annyira kicsi, naponta ötven Metropolist, valamint száz Pulsion ésCitystar robogót készítenek a munkatársak. Mint az a videóból is látható, sok műveletet egy ilyen nagyságú üzemben nem érdemes robotizálni, a kézi szerelés kerül előtérbe. Egy-egy pillantásra láthatjuk a tervezést, a motorblokk érintéses szenzoros mérését, összeszerelését, a festést, a gumiköpeny felnire hajtását, a tesztet. A húszezredik, fekete háromkerekű 20.000 feliratú plakettet kapott, amelyet természetesen a francia trikolór is díszít.

A Peugeot Motocycles már nem francia, két részletben került a Mahindra kezébe. A részvények 51 százalékát a Peugeot 2014-ben adta el részükre, a fennmaradó papírok pedig a közelmúltban, 2019 októberében kerültek az indiai gyártókonszern kezébe. Tavaly kisebb leépítés volt a motorkerékpárgyártónál, így idén 300 emberrel vágnak neki a részben új tulajdonosi felállásnak.

Az alig ötezres falu egyébként nem egy Isten háta mögötti hely az országban, a szomszédban ott a PSA Automobiles sochaux-i gyára, ami a konszern egyik legnagyobb büszkesége évi több mint 400 ezer darabos gyártással. A közelben van többek között a Segula Technologies autóipari mérnöki fejlesztővállalat helyi kirendeltsége is.

Kiemelt Partnereink