Gyártók Hamarosan leszállítják az első berlini Teslát

Hamarosan leszállítják az első berlini Teslát

autopro.hu/P.B. | 2022.03.11 08:18

Hamarosan leszállítják az első berlini Teslát

Fotó: Twitter/ModelYNews

Március 22-ére írta ki a Tesla a Delivery Day-t, azaz a Kiszállítás Napját. A tervek szerint ekkor veheti át a tulajdonosa az első olyan járművet, amit a Tesla grünheidei gyárában szereltek össze. Az első példány egy Model Y lesz.

Hirdetés

Az Electrek című amerikai portál értesülése egybevág a sajtóból származó korábbi információkkal, amelyek szerint a gyár megnyitóját március 22-re vagy 23-ra tervezték. A megnyitón a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk is ott lesz, az eseményen pedig át fogják adni az első 30 Model Y Performance-t a vásárlóknak.

A sajtóhírek szerint az első vásárlók már értesítést kaptak a Teslától, hogy március 22-én 15 órától személyesen vegyék át új autójukat. Érdekesség, hogy annak ellenére, hogy a „Delivery Day” meghívóján szürke Model Y látható, a vásárlók közösségi médiában tett bejegyzései alapján egyelőre főleg fekete járműveket adnak majd át – írja az electrive.com.

Ahogyan arról az autopro.hu is beszámolt, hosszas eljárás és számos tárgyalás után a Tesla grünheidei gyára március 4-én kapta meg végleges működési engedélyét.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink