Gyártók Hamarosan csak e-autókat kínál a Jeep

Hamarosan csak e-autókat kínál a Jeep

autopro.hu/V.M. | 2022.06.03 12:19

Hamarosan csak e-autókat kínál a Jeep

Fotó: Stellantis Global Newsroom

A Jeep az év végéig leállítja a csak belső égésű motorral hajtott modelljei forgalmazását a nagy európai piacokon – mondta el Christian Meunier, a Stellantis alá tartozó márka vezérigazgatója.

Hirdetés

A bejelentés azt jelenti, hogy 2023-tól az érintett országokban csak hibrid hajtással fogja kínálni terepjáróit és szabadidő-járműveit a vállalat.

„Elég nagy a kereslet ahhoz, hogy egy vakmerő lépést tegyünk Európában” – mondta el Meunier riporterek előtt felszólalva. „Komolyan felgyorsítjuk az átmenetet” – tette hozzá.

A következő év azért is fontos mérföldkő a Jeep elektrifikációjában, mert akkor fogja piacra dobni első tisztán elektromos modelljét, ami az eddig megszellőztetett információk alapján egy kétajtós crossover lesz. Továbbá a Jeep célja, hogy 2025-re minden általa lefedett szegmensben kínáljon akkumulátoros elektromos alternatívát, és 2030-ra Európában kizárólag akkumulátoros elektromos autókat fog értékesíteni.

Bár az első tisztán elektromos Jeep még nem mutatkozott be, a márka már gyártja plug-in hibrid hajtással a Grand Cherokee, a Wrangler, a Renegade és a Compass modelljeit.

A tengerentúlon nem sietnek annyira

Ami Észak-Amerikát illeti, ott a Jeep még nem hozott döntést a konvencionális hajtás kivezetéséről, mivel „Észak-Amerika néhány évvel le van maradva Európához képest a tisztán elektromos mobilitásban” – fogalmazott Meunier.

Ezt mutatja az is, hogy Észak-Amerikában 2030-ra az eladásainak csak felét szeretné teljesen elektromos autókból generálni a Jeep – írta meg a The Detroit News.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink