Gyártók Ha minden jól megy, soha nem ütnek el kamionosok bicikliseket

Ha minden jól megy, soha nem ütnek el kamionosok bicikliseket

autopro.hu/H.J. | 2019.03.24 05:00

Ha minden jól megy, soha nem ütnek el kamionosok bicikliseket

A Daimler Trucks jól áll a Sideguard Assist gyalogos- és kerékpárosfigyelő funkció kamionflottába való beépítésével, ugyanis már minden második Actros modellben megtalálható. Sajnos csak Németországban.

Hirdetés

A funkció már 2016-tól elérhető, legelőször csak a Mercedes-Benz Actros távolsági fuvarozó teherautóiba szerelték be. Most már az Arocs építőipari járművek, a gyűjtőfuvarra és kis távolságú áruterítési feladatokra használt alacsonypadlós Econic, a Daimler buszok, valamint az ázsiai Fuso Super Great kamion is rendelkezik a szolgáltatással. 2018 év végével már minden második, Németországban eladott Actros modellben megtalálható az asszisztens.

Az Active Brake Assist féksegéd a mozgó gyalogosokat gyakorlatilag bármilyen forgalmi helyzetben észleli, és figyelmezteti a vezetőt egy esetleges ütközésről, ezzel egyidejűleg pedig automatikusan részleges fékezést kezdeményez.

További kulcsfontosságú támogatási rendszer a Sideguard Assist, amely szintén a kerékpárosokkal és gyalogosokkal való ütközések elkerülésére szolgál. Az asszisztens rendszer fény- és hangjelzésekkel figyelmezteti a vezetőt az esetleges veszélyről, ütközés előtt pedig intenzívebb jelzések segítik a baleset elkerülését.

A Mercedes már Afrikában is jelen van a legújabb Actros és Arocs modelljeivel, a héten a nyugat-afrikai Guinea fővárosában, Conacryban mutatkoztak be a kamionok.

Kiemelt Partnereink