Gyártók Győri motor hajtja a legerősebb Audit

Győri motor hajtja a legerősebb Audit

autopro.hu | 2015.06.07 06:02

Győri motor hajtja a legerősebb Audit

Európában már rendelhető az új fejlesztésű Audi R8. A sportautó első példányai 2015 őszén jelennek meg az utakon.

Hirdetés

Még gyorsabb, még erősebb, még dinamikusabb: az új Audi R8 az Audi márka sportos csúcsmodellje. Az Audi R8 V10 plus csúcsváltozat 610 lóerő teljesítményével, 330 kilométer/óra legnagyobb sebességével és 3,2 másodperces 0-ról 100 kilométer/órára gyorsulásával minden idők legerősebb és leggyorsabb sorozatgyártású Audija.

– Az új R8 pontosan azt nyújtja, amit az ügyfelek elvárnak egy nagyteljesítményű sportautótól – mondta Ulrich Hackenberg, az Audi igazgatótanácsának a műszaki fejlesztésekért felelős tagja. – Ez az autó átülteti a versenysportban felhalmozott tudásunkat a versenypályákról az utakra.

Ezt az Audi sportautók teljesen átdolgozott járműkoncepciója biztosítja. A középmotoros elv szerint beépített, megnövelt teljesítményű V10-es szívómotort a nagy fordulatszámon üzemelés jegyében fejlesztették ki. A nyomatékos erőforrás, az új, kis tömegű felépítés és a teljesen szabadon változó nyomatékelosztást biztosító, továbbfejlesztett quattro összkerékhajtás még dinamikusabbá teszi az Audi R8-at, a versenypályákon kívül is.

Egy további újdonság az Audi R8-ban az Audi drive select menetdinamikai szabályzórendszer teljesítmény üzemmódja. Ez lehetővé teszi a vezetőnek, hogy a legfontosabb menetdinamikai paramétereket a tapadás mértékéhez és az útviszonyokhoz igazítsa.

Az Audi R8 sikertörténete az első generáció piaci bevezetésével kezdődött 2007-ben. A vállalat azóta közel 27 ezer példányt értékesített a típusból. Az új R8 előértékesítése 2015. júniusban veszi kezdetét. Az R8 V10 és az R8 V10 plus ára még feldolgozás alatt. Az első járműveket ősszel adják át az ügyfeleknek.

Kiemelt Partnereink