Gyártók Gyalogosfigyelő rendszert kapnak az MAN és Neoplan buszok

Gyalogosfigyelő rendszert kapnak az MAN és Neoplan buszok

autopro.hu/K.Á. | 2019.09.03 11:29

Gyalogosfigyelő rendszert kapnak az MAN és Neoplan buszok

Új vezetéstámogató rendszerrel bővült az MAN és NEOPLAN távolsági buszok kínálata, adja hírül az MAN Magyarország közösségi oldala.

Hirdetés

A szélvédő mögé, illetve a jármű oldalának hátsó részére szerelt kis kamerák képét kielemző szoftver érzékeli, ha gyalogos, kerékpáros vagy más közlekedő tartózkodik a holttérben, és ilyenkor az A oszlopokon, illetve a középkonzolon elhelyezett kis kijelzőkön fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. Az utóbbi kis készülék ezenkívül az aktuális sebességkorlátozást, illetve a táblafelismerő tájékoztatását is mutatja - számolt be róla közösségi oldalán az MAN Magyarország. A technológiát a Mobileye szolgáltatja.

A társaság által frissen bejelentett másik hír, hogy a tavalyi hannoveri IAA Truck Show-n bemutatott elektromos kishaszongépjármű, a eTGE hamarosan elérhető lesz Magyarországon is.

Az itteni szakkiállításon debütált egyébként az eTGM névre keresztelt 16 tonnás elektromos teherautó és a gyártó elektromos városi busza is. A bemutatóról ebben a cikkben írtunk bővebben tavaly.

Kiemelt Partnereink